Genres & subgenres

In de muziek zijn er verschillende genres, zo heeft drum’n bass de laatste tijd erg veel subgenres gekregen. Daar ga ik nu iets meer over vertellen.

De bekendste (sub)genres zijn:

-‘normale’ drum ‘n bass
-liquid
-jungle
-darkstep
-neurofunk
-jump up
-drumstep

Normale drum ‘n bass is dus de standaard, het wordt gemaakt door de meeste dnb dj’s zoals: the Prototpyes, Andy C, Culture Shock etc. Hier is een voorbeeld van een normale dnb track.

Liquid is een zachtere versie van dnb. Het wordt gemaakt door artiesten als Netsky, Maduk, Brookes Brothers, Danny Byrd etc. Het geeft een heel relaxede sfeer en hier is een voorbeeld van een liquid track.

Jungle is een mix van raggea en drum n bass door elkaar. Een bekende artiest is Congo Natty en Shy FX. Hier is een voorbeeld.

Darkstep heeft een hele ‘dark’ sfeer en is perfect geschikt voor underground raves. Artiesten zijn Current Value, Counterstrike, Limewax etc. Hier is een voorbeeld.

Neurofunk is de harde versie van drum n bass en is een beetje het tegenovergestelde van liquid. Artiesten zijn Mefjus, Black Sun Empire, Noisia, Phace, Joe Ford etc. Hier is een voorbeeld.

Jump Up is een beetje de skank van drum n bass en is een mix up van riddim (dubstep subgenre) en dnb. Artiesten zijn Levela, Sub Zero, DJ Hazard etc. Hier is een voorbeeld.

Drumstep is de mix tussen drum ‘n bass en dubstep. Bekende artiesten zijn Karimooo en Figure. Hier is een voorbeeld van een drumstep track.

Zoals je ziet heeft drum ‘n bass heel veel subgenres gekregen. Ik ben daar niet zo’n fan van, maar iedereen z’n ding.

Leave a comment